MAFITUD tagoknak

Azonosító:

Jelszó:

Készítette: VISUALIA
Hírek
2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005

Különdíjat adott át az Egis Gyógyszergyár Nyrt. az idén, a 16. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen harmadik helyezést elért Gleszer Eriknek, amellyel a fiatal tudós egyben előadás tartására kapott lehetőséget az Egisben, az első tizenhét éves diákként.

Az előadásra december 3-án került sor a kommunikációs osztály, a kutatási igazgatóság és a Magyar Kémikusok Egyesülete Egis Gyógyszergyári Csoportja által szervezett tudományos programon, melynek védnökségét Dr. Simig Gyula, az Egis Gyógyszergyár Nyrt. kutatási igazgatója, akadémiai doktor vállalta.

Gleszer Erik díjnyertes pályázatának címe: Egyes gyógyhatású nagygombák szaporítóanyagának előállításához használható anyagok és módszerek. A fiatalember beszámolt legújabb kutatásairól is, amelyek szintén a gyógyhatású nagygombákhoz kapcsolódnak, de ezúttal a táptalajok vizsgálatára koncentrálva. A rendkívül magas színvonalon elkészített, adatokkal, fotókkal alátámasztott és illusztrált prezentáció méltán nyerte el a közönség soraiban helyet foglaló kémikusok, vegyészek és orvosok tetszését.

A részt vevők számos kérdést tettek fel az előadás után, melyet Dr. Tömpe Péter, a Magyar Kémikusok Egyesülete egises csoportjának titkára moderált. Az Egis mikrobiológiai laboratóriumának vezetője, dr. Novák Anita pedig felkért hozzászólóként értékelte a fiatal kutató munkáit, újabb ötleteket és tanácsokat adva a folytatáshoz.

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium diákját elkísérte mentora, Kormányos Róbert és a gimnázium igazgatója, Gajda Attila is, akik bemutatták intézményüket, az ott folyó tehetséggondozást. Rendkívül értékes és tartalmas beszámolót tartottak intézményükről, nem titkolva a nehézségeket sem, de a hangsúlyt nem ezekre, hanem eddigi eredményeikre és további céljaikra helyezték.
Vissza A lap tetejére

A győri Gyermekpszichológiai és Pedagógiai Tanácsadó tehetséggondozó Talentum Műhelye és a Magyar Innovációs Szövetség szervezésében 2007. november 27-én ötödik alkalommal került sor a DIÁK AKADÉMIA tudományos előadássorozat rendezvényére, Győrben. A rendezvénynek a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adott otthont. Az előadások témája a „Kreativitás és innováció” volt.

Az eseményen több mint száz középiskolás diák és tanáraik vettek részt. A rendezők olyan tehetséges középiskolásokat hívtak meg, akik tanulmányaik során már bekapcsolódtak a tudományos kutatómunkába, problémák tudományos szintű megoldására irányuló ötletekkel foglalkoznak. Az előadók segítséget kívántak nyújtani a fiatal újítóknak a kutatómunkában.

A rendezvényt Dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora nyitotta meg. A Magyar Innovációs Szövetséget, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt Prof. Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke és Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke mutatta be.

A résztvevők két fiatal feltaláló, ill. kutató előadását hallgathatták meg és tehettek fel kérdéseket az ifjú tudósoknak. Spohn Márton, a 19. EU Fiatal Tudósok Versenye I. díjasa, a Fővárosi Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium tanulója a „Növények kártevőkkel szembeni önvédelmének vizsgálatáról” tartott előadást. Rátai Dániel, feltaláló, a 2005. évi INTEL ISEF Nemzetközi Tudományos és Innovációs Verseny I. helyezettje, az „Ifjú Tudós Díj” tulajdonosa háromdimenziós találmányát „Leonar3Do -3D for All!” címmel mutatta be.

A Diák Akadémia előadássorozat szervezője Mentler Mariann a Talentum Műhely tehetségpedagógiai koordinátora (www.talentum.gyor.hu).
Vissza A lap tetejére

Dr. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke levélben gratulált ifjúsági versenyzőnknek, a MAFITUD tagjának, Spohn Mártonnak az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyének 19. nemzetközi döntőjén elért első helyezése alkalmából.

Részlet a levélből:
„…Az Ön által elért siker különös jelentőségű most, amikor az Európai Unió kiemelt figyelmet fordít a tudásalapú gazdaság építésére. Egyre inkább nyilvánvaló, hogy csak a kutatás-fejlesztés, az innováció és az oktatás integrált fejlesztésével kaphatja meg Európa azt a szükséges lendületet, amely képessé teheti a globalizáció által okozott új kihívások kezelésére és a fenntartható fejlődés biztosítására. Mindezek megvalósításához az Európai Uniónak és Magyarországnak is számos teendője van még…”
Vissza A lap tetejére

17. IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY
(2007/2008-as tanév)
Felhívás (426 KB, WORD)
Vissza A lap tetejére

„Innováció és (marketing) kommunikáció” címmel kerül megrendezésre a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának (MAFITUD) 6. országos találkozója

2007. augusztus 31. és szeptember 1. között Nádasdladányban, a Nádasdy Akadémián.

A MAFITUD tagjai a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyeken díjazásban részesült és a hazai versenyhez kapcsolódó nemzetközi rendezvényeken részt vett fiatalok.

Program:

Aug. 31.
11:30 - Indulás busszal Budapestről (Déli pályaudvartól)
13:00 - Érkezés a Nádasdy Akadémiára
13:00-14:30 - Ebéd a kastélyban

14:30-15:00 - Novatech.Com 2.0 Innovációs Technológiai Üzleti Terv Verseny díjátadója
15:00-15:10 - Megnyitó, köszöntő: dr. Szabó Gábor, a MISZ elnöke
15:10-15:40 - Vámos Zoltán, a MISZ alelnöke, a GE Hungary alelnöke: Az ötlettől a piacig
15:40-15:50 - Kérdések
15:50-16:20 - Pomezanski György, a Duna Televízió alelnöke: A tudományos ismeretek kommunikálása, a Mindentudás Egyeteme által
16:20-16:30 - Kérdések
16:30-17:00 - Szünet

17:00-17:30 - Egyed László, a Csodák Palotája igazgatója: Ismeretterjesztés és kedvcsinálás: az informális oktatás helyszíne, a Csodák Palotája
17:30-17:40 - Kérdések
17:40-18:10 - Kriston Ákos, a Thales Zrt. operatív igazgatója: Heurékától Oscarig – avagy a marketingkommunikáció bemutatása egy innovatív terméken
18:10-18:20 - Kérdések
18:20-18:50 - Szünet

18:50-19:05 - MAFITUD-vezetőség 2007. évi beszámolója
19:05-19:25 - Trefán Szilárd és Tarjányi Zoltán-Vass Csaba bemutatkozása
19:25-21:00 - Vacsora
21:00 - Zenés parti a Nádasdy Akadémián,
Érkezés a Jancsár Hotelbe (Székesfehérvár) és a szobák elfoglalása

Szept. 1.
12:00 - Indulás Budapestre

Támogatók: Ericsson Magyarország, Puskás Tivadar Közalapítvány, Nádasdy Alapítvány és Akadémia, Magyar Innovációs Alapítvány, Thales Zrt.

A találkozón előzetes regisztráció után a MAFITUD tagjai vehetnek részt.

Bővebb információ Szövetségünk titkárságán kérhető a 453-6572-es telefonszámon vagy az innovacio@innovacio.hu e-mail címen.
Vissza A lap tetejére

Gilyén András és Sik Gergely, a MAFITUD tagjai, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) és a HP Magyarország támogatásával részt vettek a Yunnan tartomány fővárosában, Kunmingban megrendezett 22. CASTIC (China Adolescent Science & Technology Innovation Contest), kínai tudományos és technológiai nemzetközi versenyen. A kiállítás és verseny 2007. július 30. és augusztus 4. között került megrendezésre. A magyar delegációt dr. Antos László, a MISZ ügyvezető igazgatója vezette.
A tudományos és technológiai versenyt a 35 milliós Yunnan tartomány kormányzója nyitotta meg. A kiállításon a két MAFITUD-tag az alábbi témával mutatkozott be a zsűrinek:
Gilyén András: Mobilos iránytű
Sik Gergely: Milyen színeket ajánlott használni virtuális világokban?

A összes nemzetközi résztvevő vendégként volt jelen, így díjazásban nem részesülhettek, de magyar szempontból a 22. CASTIC eredményesen zárult, mivel a nemzetközi zsűri egy dán, egy német és egy indiai projekttel együtt Sik Gergelyt kiemelt dicséretben részesítette.
Vissza A lap tetejére

Az 1952-ben alapított London International Youth Science Forum 2007. évi rendezvényein - július 26-a és augusztus 8-a között - három magyar fiatal képviselte hazánkat: Tarjányi Zoltán, Vass Csaba és Benke Tamás. Mindhárman tagjai a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának. A részvételt a magyarországi British Council is támogatta.

Az ünnepélyes megnyitóra 53 ország mintegy 240 ifjú kutatója gyűlt össze, hogy megvitassák egymással elképzeléseiket, elért eredményeiket, s közös nyilatkozatot tegyenek a fórum fő témájának – az előadók segítségével nyert részletes áttekintése után – azaz a globális felmelegedés tárgyában.
Az előadásokat és az őket kiegészítő, részletesebb prezentációkat négy kontinens több mint tíz országából érkezett, kiváló kutatók tartották. A résztvevők megismerhették belőlük az egyes szakterületeken befutható tudományos karrierek állomásait, buktatóit, főképpen pedig: hogyan készül a tudományos közösség az éghajlatváltozás nyomán az óceánokban és a szárazföldeken beálló drasztikus változások megfigyelésére és kezelésére.

A Fórum résztevői kirándulások keretében tanulmányozhatták számos tudományos gyűjtemény darabjait, valamint Nagy-Britannia legkorszerűbb kutató-létesítményeit.

A magyar fiatalok közül Tarjányi Zoltán és Vass Csaba a London Wetland Centre barnes-i létesítményeiben, valamint a Natural History Museum-ban tett látogatást, Benke Tamás a Teddingtonban található National Physical Laboratory után az oxfordi egyetem Kémiai Intézetének új épületét, valamint a közelében lévő Tudománytörténeti Múzeumot tekintette meg. Mindhárman ellátogattak a londoni Science Museum-ba, melynek átfogó, demonstratív gyűjteménye érdekes élményt nyújt.

Lehetőség nyílt továbbá a London közelében található nevezetességeknek; a stonehenge-i kőépítményeknek, Salisbury székesegyházának, valamint Windsor és Hampton Court királyi palotáinak meglátogatására is, mellyel a magyar résztvevők örömmel éltek.
Vissza A lap tetejére

A Nobel díjas tudósok és fiatal kutatók, tudósok találkozóját 1951 óta minden évben megrendezik a németországi Lindauban, idén július 1-je és 6-a között. A találkozón résztvevő 18 Nobel-díjas tudós közül 14 előadást tart, többen kerekasztal beszélgetésen vesznek részt. Az idén a magyar származású Avram Hershkot is az előadók között szerepel.

A lindaui találkozókra a fiatal tudósokat a világ minden tájáról várják, kiválasztásuk két lépcsőben történik, ajánlás alapján, szigorú feltételek mellett. Olyan karrierjük kezdeti szakaszában lévő kutatókat céloznak meg, akik már tanújelét adták kiválóságuknak és tudomány iránti elkötelezettségüknek.

Idén a lehetséges öt magyarországi jelöltek egyike Kocsis Adrienn, a Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) tagja.
Vissza A lap tetejére

Az AKZENT-programok keretében a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet 2007. július 16-21. között rendezte meg a magyarországi Kempelen-kiállítás németországi folytatását, Karlsruhe-ben.

A kiállításon Kempelen Farkas két legfontosabb találmányán kívül – nevezetesen a sakkautomatán és a beszélőgépen kívül – bemutatásra kerültek egyéb kutatási eredményei is.
A szervezők bemutatták személyét, a vele kapcsolatos legendákat, a róla szóló könyveket, filmeket, a kor divatos robotjait, hasonló típusú találmányait, és a személye ihlette kortárs művészeti alkotásokat.

A számos érdekes program között kiemelt helyen került sor július 18-án a Magyar Fiatal Tudósok Társasága tagjainak prezentációjára, a stuttgarti Magyar Kulturális Intézetben. Ezt követően július 19-20. között, Karlsruhe-ben is tartottak bemutatót, ill. kiállítás keretében ismertetést adtak kutatásaikról.

A kiállításon az alábbi MAFITUD-tagok vettek részt, a következő témákkal:
- Gilyén András: Mobilos iránytű
- Rátkai Zoltán: Mikrokontrolleres robot
- Sik András: Milyen színeket ajánlott használni mobiltelefonon?
- Trefán Szilárd: „Az energiaerdők kitermelésének új technikája”
A magyar delegációt Prim Péter, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny titkára vezette, aki a stuttgarti és a karlsruhe-i helyszínen is bemutatta a Magyar Innovációs Szövetség munkáját, és kiemelten szólt a Szövetség tehetségkutató, tehetséggondozó programjáról.

Vissza A lap tetejére

A Magyar Innovációs Szövetség hivatalosan benevezte Sik Gergelyt és Gilyén Andrást, a Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) tagjait a 22. CASTIC (China Adolescent Science & Technology Innovation Contest) tudományos és technológiai nemzetközi versenyre, melyet 2007. július 30. és augusztus 4. között Kínában, Yunnan tartomány fővárosában, Kunmingban rendeznek. A magyar delegációt dr. Antos László, ügyvezető igazgató vezeti.

A nemzetközi versenyen több mint 500 fiatal kutató mutatja be munkáját. Sik Gergely, a „Milyen színeket ajánlott használni virtuális világokban?” c., a 15. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen díjazásban, míg Gilyén András a „Mobilos iránytű”, a 18. EU Fiatal Tudósok Versenyén az Európai Szabadalmi Hivatal különdíjában részesült pályázatával vesz részt a versenyen.
Vissza A lap tetejére

A Magyar Innovációs Szövetség mint a Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) magyarországi képviselője 2002 óta egy magyar fiatal kutatót jelölhet minden évben a Nobel-díj átadási ünnepségen való részvétel-re, és az azt megelőző egyhetes stockholmi tudományos fórumra.
Június 11-én, du. került sor az idei kiválasztásra, a Jövő Háza Fogadó Épületében. Nyolc fiatalt meghallgatva, a MISZ által felkért négyfős zsűri
- dr. Kroó Norbert, az MTA alelnöke
- dr. Csermely Péter, a SOTE professzora
- Végh Eszter Mária a SOTE hallgatója, a 2005. évi SIYSS magyar résztvevője
- Sólyom Zsófia, a BME hallgatója, a 2006. évi SIYSS magyar résztvevője
döntött a részvételről.
Ennek értelmében a 2007. decemberében rendezendő 32. Stockholm International Youth Science Seminar magyar résztvevője Gilyén András, a budapesti Szent Margit Gimnázium érettségiző tanulója lesz.
Vissza A lap tetejére

A 2007. április 17-e és 20-a között, Münchenben megrendezésre került PATINOVA kiállításon mutathatta be "Mobilos Iránytű" projektjét Gilyén András, a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának Tagja. A részvételt Gilyén András, a 2006. évi Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyén elnyert különdíjával érdemelte ki, további két másik versenyzővel együtt. Az esemény jelentőségét mutatja, hogy a rendezvényen Angela Merkel, német kancellár is beszédet mondott.
A rendezvény ideje alatt Gilyén András személyesen találkozhatott Mr. Alain Pompidou-val, az Európai Szabadalmi Hivatal elnökével, továbbá részt vett az European Inventor of the Year díjátadási ünnepségén is.
Vissza A lap tetejére

A 2007. május 13-19. között Albuquerque-ben, az USA Új-Mexikó államában megrendezésre kerülő 58. INTEL International Science and Engineering Fair (INTEL ISEF) tudományos olimpián Sik Gergely "Milyen színeket ajánlott használni virtuális világokban?" c. pályázatával képviseli Magyarországot. Kísérő Prim Péter, Szövetségünk marketing igazgatója.
A versenyző szakmai felkészítését a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának két alapító tagja, korábbi INTEL ISEF versenyeken díjazásban részesült fiatalok, Hegedüs Ramón és Németh Gábor tartották 2007. április 24-én a Magyar Innovációs Szövetség székhelyén.
Vissza A lap tetejére

A Tehetség Napjához csatlakozva, 2007. március 22-én került sor a Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) 5. találkozójára a Graphisoft Parkban. A találkozó alkalmával előadásokat hallhattak a résztvevők a tudományos eredmények hasznosításáról, ill. a tehetségek értékké válásának lehetőségeiről, két neves szakembertől. A találkozó levezető elnöke Burus Tünde MAFITUD-vezető volt.
Az előadások előtt, egy hagyományt bevezetve, két fiatal, Sólyom Zsófia és Gilyén András mutatkozott be a többi fiatalnak, és elmondták röviden eddigi eredményeiket, további elképzeléseiket.
Az első előadó, dr. Havass Miklós, a 25 Mrd Ft forgalmú Számalk Zrt. elnöke és tulajdonosa volt, aki beszélt életútjáról és megszerzett tapasztalatairól. Kifejtette, hogy a tehetség önmagában nem elég ahhoz, hogy valaki sikeres szakmai pályát fusson be, kitartás, kedv, tanulás, szorgalom és szerencse is kell hozzá. Elmondta, hogy mindenkinek meg kell találnia, hogy miben tehetséges, és azt kell fejlesztenie.
Bojár Gábor, a Graphisoft társalapítója és elnöke beszélt arról, hogy elsősorban a társadalmi megbecsülés miatt indult el a tudományos pályán, és csak később lett üzletember. Ezt követően beszélt a Graphisoft indulásáról. Az üzleti életben neves szakember bíztatta a fiatalokat, ha tudósok szeretnének lenni és a kutatás-fejlesztés az életük, legyenek azzá, ha az üzleti élet fele kacsintgatnak, akkor legyenek bátrak, és az első sikertelenség ne vegye el a kedvüket a további próbálkozástól, azzal kezdjenek el foglalkozni, amihez a legjobban értenek.
Az előadások után számos kérdést tettek fel a fiatalok. A találkozó kellemes beszélgetéssel és büfével zárult.
Vissza A lap tetejére

A Magyar Innovációs Szövetség 2007. március 23-án hivatalosan kiküldte Sik Gergely, a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium tanulójának benevezési anyagát az 58. INTEL International Science and Engineering Fair (INTEL ISEF), a 21 éven aluli tudósok tudományos olimpiájára, melyet 2007. május 13-19. között az USA-beli Albuquerque-ban rendeznek.
Sik Gergely, a "Milyen színeket ajánlott használni virtuá-lis világokban?" c., a 15. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen díjazásban részesült pályázatával vesz részt a versenyen. A verseny kétlépcsős. A világ 40 országából meghívott több mint 1200 fiatal versenyzőtől a zsűri egy legfeljebb 20 oldalas angol nyelvű leírást kér előzetesen a projektről.
Ezt követően a kiállítással egybekötött döntőn a neves zsűritagok személyes interjúk során győződnek meg a versenyzők felkészültségéről, és alakítják ki a végleges sorrendet.
A zsűri tizennégy kategóriában oszt ki első, második, és harmadik díjakat. Ezen kívül a verseny további győztesei a támogatók (alapítványok, kutatóintézetek, multinacionális cégek, kormányzati hivatalok) által felajánlott tárgy- (pl. nagy teljesítményű személyi számítógép), utazási és pénzjutalmait nyerik el.
Vissza A lap tetejére

Az AKZENT-programok keretében 2007 nyarán Kempelen-kiállítás nyílik Karlsruhe-ben, amelyhez a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet is kapcsolódik.
A kiállításon Kempelen Farkas két legfontosabb találmányán kívül - nevezetesen a sakkautomatán és a beszélőgépen kívül - ismertetik egyéb kutatásait is, bemutatják személyét, a kor divatos robotjait, hasonló típusú találmányait, és a személye ihlette kortárs művészeti alkotásokat.
A számos érdekes program között, a Magyar Kulturális Intézet felkérésére, kiemelt helyen kerül sor július 18-án a Magyar Innovációs Alapítvány által gesztorált Magyar Fiatal Tudósok Társasága tagjainak stuttgarti előadására, majd ezt követően július 19-20. között, Karlsruhe-ben is tartanak bemutatót, ill. kiállítás keretében ismertetőt adnak találmányaikról a fiatalok.
A kiállításon az alábbi MAFITUD-tagok vesznek részt, a következő témákkal:
- Gilyén András: „Mobilos iránytű”
- Rátkai Zoltán: „Mikrokontrolleres robot”
- Sik András: „Milyen színeket ajánlott használni mobiltelefonon?”
- Trefán Szilárd: „Az energiaerdők kitermelésének új technikája”.
A magyar delegációt Prim Péter, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny titkára vezeti.
Vissza A lap tetejére

A Magyar Innovációs Szövetség által szervezett 15. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. díjazottja, a 18. EU Fiatal Tudósok Versenyének különdíjasa, Gilyén András „Mobilos iránytű” c. szoftverének értékesítése 2006. novemberében kezdődött meg, a Magyar Innovációs Szövetség közreműködésével.
Az elmúlt negyedévben közel 1500-szor töltötték le ezt a népszerű programot a t-zones honlapjáról.
A program segítségével, GPS nélkül lehet meghatározni az észak-déli irányt. A „Mobilos iránytű” szoftver kisebb, mint 150 kB, és az utóbbi években forgalmazott színes kijelzős mobiltelefonok szinte bármelyikére letölthető.
Vissza A lap tetejére

Minden nyáron Anglia fővárosában kerül megrendezésre a London International Youth Science Forum (LIYSF), a nemzetközi fiatal „tudósok” találkozója. Magyarország, a Magyar Innovációs Szövetség tehetségkiválasztó programján keresztül, 2004 óta képviselteti magát a rangos eseményen, melyen minden évben 40 országból, közel 240 diák vesz részt.
A találkozó résztvevői két héten keresztül együtt laknak, nemzetközi közösséget alkotva, kicserélik ötleteiket és tapasztalataikat, és ezáltal váltják valóra a Science Forum célját: mélyebb betekintést nyújtani a tudományba és alkalmazni azokat az emberiség hasznára.
A Magyar Innovációs Szövetség, a British Council támogatásával, az idei találkozóra Benke Tamás MAFITUD-tagot delegálja, aki a 15. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen környezetvédelmi témával lett díjazott. Magyarországot további két MAFITUD-tag, Vass Csaba és Tarjányi Zoltán képviseli a LIYSF-en, akik a 18. EU Fiatal Tudósok Versenyén nyert különdíjként utazhatnak el a Forum-ra.
Az idei évben július 25. és augusztus 8. között rendezik meg a London International Youth Science Forum-ot.
Vissza A lap tetejére

A Tehetséges Magyarországért Alapítvány a 2006. évben március 25-én (Bartók Béla születésnapján) szervezte meg először a „Tehetség Napja” programot, melynek keretében mindenki - legyen magánszemély, civilszervezet, gazdasági szervezet, intézmény vagy akár lakóközösség - megmutathatja a tehetség elismerése és gondozása iránti elkötelezettségét.
A programsorozathoz kapcsolódva, 2007. március 22-én 16 órakor, a Magyar Innovációs Alapítvány találkozót szervez a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának (MAFITUD), a Graphisoft Parkban (Graphisoft Park 1, Graphisoft Zrt., Budapest, III. Záhony u. 7.).
A találkozó keretében bemutatkozik Sólyom Zsófia és Gilyén András fiatal „tudós jelöltek”, ezt követően Bojár Gábor, a Graphisoft Zrt. elnöke, valamint dr. Havass Miklós, a SZÁMALK Zrt. elnöke tart előadást a fiataloknak, a tudományos eredmények hasznosítási, ill. a tehetségek értékké válásának lehetőségeiről.
Vissza A lap tetejére